Venner og voksne inspirerer til læsning

Tænketanken Fremtidens Biblioteker og Læremiddel.dk har sammen med Nationalt Videncenter for Læsning undersøgt børns læse- og medievaner. Den nye viden er samlet i publikationen Børns læsning 2017 – overblik og indblik (se link nederst).

Henriette Romme Lund, faglig konsulent i Nationalt Videncenter for Læsning, og Stine Reinholdt Hansen, ph.d. og forskningsmedarbejder på Læremiddel.dk, har stået for en undersøgelse, hvor de har interviewet børn i 6. klasse.

Af samtalerne fremgik det tydeligt, at børnene ofte finder deres smartphone og computer frem, når de har fri. Når de fristes til at tage en bog ned fra hylden, er det ofte, fordi deres venner har anbefalet den. Samtidig spiller voksne, særligt mor og fagprofessionelle i form af lærere og ansatte på de pædagogiske læringscentre, også en stor rolle for børnenes læsning.

På den måde viser rapporten, at børns læselyst ikke kun er noget, der kommer, fordi barnet selv er en dedikeret læsehest, mener Henriette Romme Lund. – Vi kan se, at når der er voksne, som inspirerer, som er engagerede, og som selv læser, det være sig både mor, som det er lærere og ansatte på PLC, så er det også med til at stimulere børns læselyst, slutter hun.

 

Læs mere her